Yükleniyor...

Parmak İzi Kilidinin Faydaları Nelerdir?

Parmak İzi Kilidinin Faydaları Nelerdir?

Parmak İzi Kilidinin Faydaları Nelerdir?

Parmak izi tabanlı kapı kilit sistemleri, hayatımızı kolaylaştırmak için biyometrik tanımlamadan yararlanır. Çok estetik görünmelerinin yanı sıra, işlevsellik açısından da dikkat çekerler. Parmak izi kilidi kullanmanın çeşitli avantajları şunlardır:

 

1. GÜVENLİK

Geleneksel kilit ve anahtar tabanlı sistem birçok güvenlik açığına sahiptir. Bunlardan en önemlisi, anahtarın kolayca kopyalanabilmesidir. Bu, herhangi bir zamanda hoş olmayan sürprizlerle sonuçlanacaktır. Bir kuruluş iş yeri olarak kullanıldığında sonuçlar daha da ciddidir.

Müvekkilinizin hassas verilerini kaybetmenin yasal sonuçları ve buna bağlı olarak mahremiyet ihlali çok büyüktür. Parmak izlerinin benzersiz olması nedeniyle, birinin biyometrik kilit kullanarak binanıza girmesi neredeyse imkansızdır.
 

2. YANLIŞ YERLEŞTİRME RİSKİ YOK

Anahtarlarla ilgili olan şey, ellerden/çantalardan/ceplerden düşme ve sonsuza kadar kaybolma eğiliminde olmalarıdır. Bu gerçekleştiğinde, kilitleri değiştirmenin ve yeni bir anahtar seti oluşturmanın tüm zorluğu ortaya çıkar. Parmaklarınızı (dolayısıyla parmak izinizi) kaybedemeyeceğiniz makul bir şekilde tartışılabilir. Dolayısıyla bir kez daha, parmak izi kilidi sistemi kullanışlı olacaktır.

 

3. MALİYET ETKİLİ

Parmak izi kilidi için daha fazla peşin ödeme yapmanız gerekse de, paslanmaya, aşınmaya ve yıpranmaya karşı hassas olan normal kilit ve anahtarınızdan daha uzun süre dayanması muhtemeldir. Parmak izli kapı kilit sistemleri, sıklıkla kullanılabilen işyerleri için de mükemmeldir.

Bu nedenle, tekrarlayan değiştirme maliyeti, eskisini kurarak ortadan kaldırılabilir. Bu, uzun vadede zor kazandığınız paradan tasarruf etmenizi sağlayacaktır.

 

Linki tıklayarak ZKTeco güvencesiyle beğeninize sunulan tüm akıllı kilitleri inceleyebilirsiniz.

 

4. KULLANICI DOSTU

Parmak izi tabanlı bir sistemle, tek yapmanız gereken herhangi bir ek araç kullanmadan parmağınızı tarayıcıya bastırmaktır. Bu, süreci oldukça sorunsuz ve hızlı hale getirir.

 

5. GEÇERSİZ KILMADA ZORLUK

Anahtar tabanlı bir sistemle hırsızlar kilidi kırabilir veya açabilir; bu nedenle tam kanıt değildir. Kart tabanlı sistemler saldırıya uğrayabilir ve yanlış yerleştirilirse veya çalınırsa, değiştirme maliyetleri çok yüksektir. Parmak izi kilidi tabanlı sistemlere girmek imkansız değilse de karmaşıktır. Erişim için gerekli tek kriter olan her kişinin benzersiz bir parmak izi olduğundan, sağlanan güvenlik oldukça güven vericidir.

 

6. ESTETİK

Parmak izi tabanlı bir kapı kilidinin varlığı, binanın görünümüne ve çekiciliğine katkıda bulunur.

 
Size Ulaşmamızı İster Misiniz?

Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.