Yükleniyor...

Yüz Tanıma PDKS Cihazlarının 5 Faydası

Yüz Tanıma PDKS Cihazlarının 5 Faydası

Yüz Tanıma PDKS Cihazlarının 5 Faydası

Biyometrik teknoloji, zaman ve katılım takibi için giderek daha popüler hale geliyor. Parmak izi biyometrisi popüler bir seçim olmasına rağmen, yüz tanıma zaman takibi, belirli avantajları olan alternatif bir biyometrik çözümdür.

 

Yüz Tanıma Personel Devam Kontrol Sistemleri Nasıl Çalışır?

Yüz tanıma PDKS cihazları, yüz özelliklerine dayalı biyometrik kimlik doğrulamasını kullanır. Sistem, özellikler arasındaki mesafelerin belirli algoritmalarına bakabilir, 2B görüntülere başvurabilir veya belirli yüz özelliklerini tanımlamak için 3B yüz tanımayı kullanabilir. Yüz biyometrisini uygulamanın ilk adımı, gelecekteki tanımlama ve biyometrik kimlik doğrulaması için tüm çalışanların yüz veritabanına kaydedilmesini sağlamaktır. Bu andan itibaren, bir çalışan belirli bir alana girdiğinde veya belirli bir alana erişmeye çalıştığında, çalışanın yüzü taranır ve biyometrik yazılım, yüz tanıma ve çalışanın bilgilerine dayalı olarak tanımlar ve kimlik doğrulaması yapar.

 

Yüz Tanıma Süresi Takibinin Avantajları

Otomatik zaman takip sistemi: Otomasyon, zaman takibini basitleştirir ve günün 24 saati sistemi izleyecek personele gerek yoktur. Hata yapmak insana mahsustur ve otomatik sistemlerle insan hatası ortadan kalkar. Yüz tanıma teknolojisini kullanan personel devam kontrol sistemi, hem hızlı hem de doğru bir tanımlama süreci ile devam, devamsızlık ve fazla mesaiyi doğru bir şekilde rapor edebilir.

 

İşçilik maliyetinden tasarruf: Yüz tanıma yazılımı, insan hatası olmadan zamanı ve katılımı doğru bir şekilde takip edebilir. Yüz tanıma zaman takibi ve personel devam kontrol sistemi bir çalışanın tam olarak kaç saat çalıştığını takip ederek şirketin paradan tasarruf etmesine yardımcı olabilir. Bir yüz tanıma zaman izleme sistemi ile asla zaman dolandırıcılığı konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak.

 

Daha sıkı güvenlik: Yüze dayalı biyometrik zaman takibi, yalnızca çalışanları izlemenize değil, aynı zamanda şantiye genelinde izlenebilmeleri için sisteme ziyaretçi eklemenize de olanak tanır. Sistemde olmayan herhangi bir kişiye erişim reddedilebilir. Bir olay meydana gelirse, yüz tanıma yazılımı, alana giren kişi veya kişilerin taranmış bir görüntüsü ile bir soruşturma için kanıt sağlayabilir.

 

Zaman tasarrufu ve daha az bulaşma: Soğuk algınlığı ve virüsler gibi bulaşıcı hastalıklar iş gücüne yayıldığında, çalışanların işe gelmeme sıklığını artırabilir ve üretkenliği önemli ölçüde azaltabilir. Giriş veya çıkış saati için sistemin yüzeyine dokunmaya gerek yoktur. Bu, zamandan tasarruf sağlamanın yanı sıra, fiziksel temas nedeniyle yayılan hastalıkları en aza indirir.

 

Entegrasyon kolaylığı: Biyometrik yüz tanıma teknolojisi, personal devam kontrol sisteminize sisteminize kolayca programlanabilir.

 

ZKTeco güvencesiyle beğeninize sunulan tüm PDKS cihazlarına baz teşkil eden PDKS yazılımımız hakkında detaylı bilgi almak için linki tıklayabilirsiniz.
 

 
Size Ulaşmamızı İster Misiniz?

Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.