Yükleniyor...

Personel Takip Sisteminin Artıları ve Eksileri

Personel Takip Sisteminin Artıları ve Eksileri

Personel Takip Sisteminin Artıları ve Eksileri

Çalışanlarınızı izlemek önemlidir ve bunun hem avantajları hem de dezavantajları vardır. Çalışanlarınızın her gün ne üzerinde çalıştığına dair net bir resme sahip olmak işverenler için önemlidir. Bazı işletmeler, çalışan verimliliğini ölçmek için çalışan takip sistemi kullanır. Bu araçları kullanmak üretkenliği artırabilirken, özellikle çalışanların nasıl hissettiğine gelince, olumsuz etkileri de vardır.

 

Artıları:

Uygun maliyetli

Personel takip sistemi pahalı bir satın alma işlemi olmak zorunda değildir. Çoğu yazılım gibi, ödeyeceğiniz fiyat, istediğiniz özelliklere ve ekibiniz için ihtiyaç duyduğunuz lisans sayısına bağlıdır. Çoğu sistem ek bir ücret talep etmez, ancak olası kurulum ve IP yenileme ücretleri olabilir. Coğrafi konum izleme ve mobil lisanslama gibi yükseltmeler de ek ücrete tabi olabilir.

 

Yükseltilmiş güvenlik

personel takip sistemi, kayıtlı belgeleri, yüklü uygulamaları, ziyaret edilen web sitelerini ve bilgisayarlar ve mobil cihazlar gibi şirket mülkünde gönderilen mesajları görüntülemenize olanak tanır. İş dosyalarını, hesap bilgilerini ve müşteri verilerini izler. Bu, şirketinizi içeriden gelen tehditlerden, güvenlik ihlallerinden ve şüpheli davranışlardan koruyabilir.

 

Genişletilmiş tasarruf

İşyeri gözetim araçlarını veya personel takip sistemini uygulamak, para tasarrufu sağlayan bir araçtır, çünkü çalışanlar, onlara ödeme yaptığınız süre boyunca üretken olduğunda, işveren olarak paranızın karşılığını alma olasılığınız daha yüksektir.

 

Eksileri:

Çalışan izleme son derece yararlı bir araç olabilir, ancak yanlış kullanıldığında şirket kültürünüze zarar verebilir.

 

Güvensizlik duygusu

Gözetim, çalışanları daha üretken kılmak yerine onların moralini bozabilir. Çalışanlar, onlara güvenmediğinizi hisseder ve çalışanlar şüphe duyduğunda, ciro artışına yol açar. Bu sorunu, ekibinize izleme yazılımının kullanıldığını ve standart iş yeri politikası olduğunu önceden bildirerek çözebilirsiniz; bu şekilde, şirket çapındaki protokolünü ve dışlanmadıklarını anlarlar.

 

Verileri anlamak zaman alır

Çalışan faaliyetlerini parçalamak zaman alıcıdır ve dikkatli bir inceleme gerektirir. Bu bilgiyi analiz etmek karar vermede yardımcı olur, ancak onu yoğunlaştırmak hızlı bir süreç değildir.

 

Linki tıklayarak ZKTeco güvencesiyle beğeninize sunulan tüm güvenlik sistem ve cihazlarını inceleyebilirsiniz.
 

 
Size Ulaşmamızı İster Misiniz?

Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.