Yükleniyor...

Araç Tanıma Sistemi

Araç Tanıma Sistemi

Araç Tanıma Sistemi

Araç Tanıma Sistemi, CCTV kameradan video görüntülerini işleyerek araç plakalarını gerçek zamanlı olarak algılamak, taramak ve tanımak için tasarlanmıştır. Böyle bir yazılım potansiyel olarak gelir kontrolü, otomasyon ve güvenlik uygulamaları için kullanılabilir. Bu amaçlar için kameraların işlevini sınırlamak yerine, kameralardan gelen görüntüler yakalanabilir ve daha ileri karar verme süreçleri için analiz edilebilir. Araç görüntüleri ve verileri kablosuz bir bağlantı üzerinden arka ofis alt sisteminde taranır ve işlenir. Kullanıcı, istediği zaman Android akıllı telefon ve tablet cihazındaki bir mobil uygulama üzerinden verilere erişebilir. 

 

Araç Tanıma Sistemleri, bir kamera kullanarak hareket eden araçların plakalarını yakalar, görüntü işlemeye dayalı olarak plakadaki çeşitli karakter bilgilerini hızlı bir şekilde tarar ve veri üretir. Bu sistemler ayrıca karakter bilgisi dışındaki ek bilgi verilerini de üretir. Araç verileri, otopark yönetimi, kapılarda araç geçiş kontrolü ve trafik sayımı gibi çeşitli araç yönetim sistemleri tarafından kullanılır.

Yaygın bir şekilde kullanılan otomatik plaka tanıma (ANPR) sistemleri birçok şehirde akıllı ve sürdürülebilir ulaşım için çok sayıda seyahat verisi üretir. ANPR veriler, bireysel düzeyde çalışır ve araçların benzersiz kimliklerini taşır. Bununla birlikte, bu sistemler aynı zamanda ortak problemden muzdariptir. Bu sorunu ele almak için, bir heterojen grafik yerleştirme çerçevesi önerilir. 

 

Unutmayın, dünyanın önde gelen güvenlik teknolojisi firmalarından biri olan ZKTeco, araç tanıma sistemlerinde de en etkin çözümleri sunar. Kişiye özel park kilidinden plaka tanıma sistemlerine kadar geniş bir yelpazede ürün sunan ZKTeco cihazları, ülkemizde ZKTeco Türkiye güvencesiyle temin edilmektedir. 

 
Size Ulaşmamızı İster Misiniz?

Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.