Yükleniyor...

Otomatik Otopark Bariyeri Mi Otopark Kapısı Mı?

Otomatik Otopark Bariyeri Mi Otopark Kapısı Mı?

Otomatik Otopark Bariyeri Mi Otopark Kapısı Mı?

Otomatik otopark bariyeri ve otopark kapısı hem ticari işletmelerde hem de özel mülklerde sıklıkla kullanılır. Bariyer ya da kapı, araç giriş ve çıkışlarını kontrol altına almaya izin verir. Aynı zamanda giriş yaparken bir engel görevi görerek yetkisiz araçların otoparka girmesinin önüne geçer. Kurulumun yapılacağı alanın özelliklerine göre otomatik otopark kapısı ya da otopark bariyeri seçimi yapılabilir. 

Otomatik Otopark Bariyeri Nedir?

Otomatik otopark bariyeri, günümüzde en sık kullanılan giriş-çıkış kontrol sistemidir. Plaka tanıma sistemleriyle de entegre edilebilen bariyerler, araç girişinin kontrollü olmasına izin verir. Bu sistemler bir adet bariyer ve araç tanıma sensöründen meydana gelir. Aynı zamanda kumanda ile çalışan modelleri de bulunur. Çok fazla yer kaplamadığı için dar alanlarda bile oldukça etkin çözümler sağlar.

Otomatik Otopark Kapısı Nedir?

Otomatik otopark kapısı ise giriş ve çıkışı tamamen kapatan bir kapı sistemidir. Kapı, bir kumanda ile çalıştırılabilir. Giriş ve çıkışları tamamen kontrol etse de kapılar dar alanlar için ideal bir çözüm olmayabilir. Kurulum için belirli bir boş alan gereklidir. 

Otomatik Otopark Bariyeri Mi Yoksa Otopark Kapısı Mı Daha İyi Bir Seçim?

İki sistem arasında bir seçim yapmak için değerlendirilmesi gereken bazı durumlar bulunur. Birçok durumda otomatik otopark bariyeri ve otomatik otopark kapısı kendine has avantajlara sahiptir. Seçilecek ürün ve sistem türü aşağıdaki kriterlere göre belirlenir:

  • Kullanıcı ya da araç trafiği yoğunluğu,
  • Montaj yapılan alanın genişliği,
  • Kullanıcı profili.

Araç yoğunluğunun yüksek olduğu yerlerde daha hızlı çözümlere ihtiyaç duyulur. Bu durumda bariyerler kapılara göre daha etkin bir seçenek olacaktır. Bariyer, kapı ile karşılaştırıldığı zaman daha hızlı açılır ve dakikada daha fazla aracın geçişine izin verir.

Dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta da kurulum yapılacak alanın genişliğidir. Eğer çok geniş bir araç yolu varsa, otopark kapısı kurulacak alana göre kısa kalabilir. Bariyerler genellikle farklı uzunluk seçeneklerine sahiptir.

Kullanıcı profili düşünüldüğü zaman konutlar için otopark kapısı daha doğu bir tercih olacaktır. Özellikle kapalı konut otoparklarında kapılar daha büyük bir avantaj sunar. 

Linki tıklayarak ZKTeco Araç Yönetim Sistemleri hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

 
Size Ulaşmamızı İster Misiniz?

Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.