Yükleniyor...

Otomatik Plaka Okuma

Otomatik Plaka Okuma

Otomatik Plaka Okuma

Otomatik Plaka Okuma, çok sayıda uygulamada önemli bir rol oynar ve bunun için bir dizi teknik önerilmiştir. Ancak çoğu, sabit aydınlatma, sınırlı araç hızı, belirlenmiş rotalar ve sabit arka planlar gibi kısıtlı koşullar altında çalışır. Bu çalışmada, çalışma ortamına mümkün olduğunca az kısıtlama getirilmiştir. Önerilen LPR tekniği iki ana modülden oluşur: bir plaka yerleştirme modülü ve bir lisans numarası tanımlama modülü. Bulanık disiplinlerle karakterize edilen ilki, bir giriş görüntüsünden plakaları çıkarmaya çalışırken, sinirsel konular açısından kavramsallaştırılan ikincisi, bir plakada bulunan sayıyı tanımlamayı amaçlamaktadır. İlgili modüller için deneyler yapılmıştır. Plaka yerleştirme deneyinde, çeşitli sahnelerden ve farklı koşullar altında alınmış 1088 adet görüntü kullanılmıştır. Bunlardan 23 tanesi, görüntülerde bulunan plakaların yerini tespit edemez; plaka yerleştirme başarı oranı % 97,9'dur. Ruhsat numarasının belirlenmesine yönelik deneyde, plakaların başarıyla yerleştirildiği 1065 görüntü kullanılır. Bunlardan 47 tanesi, görüntülerde bulunan araç plakalarının numaralarını belirleyemez; başarı tespit oranı % 95.6'dır. Yukarıdaki iki oranı birleştirdiğimizde, LPR algoritmamızın genel başarı oranı % 93,7'dir diyebiliriz.

 

Otomatik Plaka Tanıma (ANPR) kamerası, araç görüntülerini yakalar ve hareketli araçların plaka numaralarını tanır, böylece ister bir park bariyeri ister bir bom kapısı olsun, herhangi bir fiziksel park koruma ürününe otomatik giriş veya çıkış sağlar. ANPR sistemi esas olarak otomatik kapı bariyeri ile kullanılır ve araç ruhsatlarının akıllıca algılanmasını, yetkili kullanıcılar için otomatik erişim sağlar. Bom kapısı eklenmesi sayesinde insan teması veya müdahalesi olmadan araç plakalarını okuyabilen son derece güvenilir ve hassas bir sistemdir.

ANPR kamerası, geniş bir IR aralığına ve her türden aracı tanımak için özel olarak tasarlanmış her tür ortamda yüksek kaliteli plaka okumasına olanak tanıyan güçlü bir otomatik plaka tanıma kamerasıdır.

Plaka tanıma sistemi, plakaları karşılaştırmak, güvenliği artırmak, araç sayma sistemlerini etkinleştirmek, park geliri yönetimi sağlamak, otopark yönetimi, erişim kontrolü ve daha fazlası için kullanılır. RFID erişim kartları, kağıt biletler veya benzeri diğer eski teknoloji ve hizmetlerin aksine, ANPR park çözümleri hiçbir insan etkileşimi gerektirmez ve tamamen sürtünmesiz park etmeyi mümkün kılar.

Unutmayın, Dünya üzerinde pek çok giriş-çıkış alanında kullanılan ZKTeco otomatik plaka okuma sistemleri yüksek kalite hızlı tanıma teknolojisi ile donatılmıştır. ZKTeco plaka tanıma ürünleri, bağımsız olarak araştırılan ve geliştirilen birinci sınıf plaka tanıma algoritmasını uyarlar ve endüstri uygulamalarında yılların deneyimiyle birleştirilir. Hemen bilgi alın!

 

 

 
Size Ulaşmamızı İster Misiniz?

Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.