Yükleniyor...

Plaka Okuma Sistemi

Plaka Okuma Sistemi

Plaka Okuma Sistemi

Plaka Okuma Sistemi (ALPR'ler), genellikle sokak direklerine, sokak lambalarına, otoyol üst geçitlerine, mobil römorklara monte edilen veya polis ekip arabalarına takılan yüksek hızlı, bilgisayar kontrollü kamera sistemleridir. ALPR'ler, görüntülenen tüm plaka numaralarını konum, tarih ve saatle birlikte otomatik olarak yakalar. Aracın ve bazen sürücü ve yolcuların fotoğraflarını içeren veriler daha sonra merkezi bir sunucuya yüklenir.

Toplanan bilgiler polis tarafından geçmişte bir plakanın nerede olduğunu bulmak, bir aracın suç mahallinde olup olmadığını belirlemek, seyahat şekillerini belirlemek ve hatta ilişkili olabilecek araçları keşfetmek için kullanılabilir. Kolluk kuvvetleri, bilgilerini diğer binlerce kurumla paylaşabilir.

Toplu olarak ele alındığında, ALPR verileri bir sürücünün hayatının samimi bir portresini çizebilir. ALPR teknolojisi, sağlık merkezleri, göçmen klinikleri, silah dükkanları, sendika salonları, protestolar veya dini ibadet merkezleri gibi hassas yerleri ziyaret eden sürücüleri hedeflemek için kullanılabilir.

Sürücülerin, araçlarının bir plaka gösterip göstermediği üzerinde hiçbir kontrolü yoktur, çünkü hükümet tüm araba, kamyon ve motosiklet sürücülerinin plakaları kamuya açık bir şekilde sergilemesini şart koşmaktadır. Bu nedenle, ezici çoğunluk bir suçla bağlantılı olmasa bile, otomatik plaka okuyucuların milyonlarca sıradan insanın hareketlerini izlemek ve kaydetmek için kullanılması özellikle rahatsız edicidir.

 

Bunlar, trafik ışıkları, telefon direği, tesisin girişi veya otoyol çıkış rampası gibi sabit bir yere kurulur. Bu kameralar genellikle yalnızca görüntü içinden geçen hareket halindeki araçları yakalar.

Tek bir cadde boyunca birden fazla sabit Plaka Okuma Sistemi Kamerası kurulursa, veriler bir arabanın hangi yönde ve hangi hızda gittiğini ortaya çıkarabilir. Veriler zaman içinde saklanırsa, belirli bir plakanın belirli bir yerden her geçtiğinde ortaya çıkabilir ve hükümetin sürücünün muhtemelen yakınlarda yaşadığı veya çalıştığı sonucuna varmasına olanak tanır.

Sabit kameralar bazen hareket ettirilebilir. Örneğin, gözetleme minibüsleri veya kamyon römorkları ALPR sistemleri ile donatılabilir ve ardından silah gösterileri veya siyasi mitingler gibi stratejik yerlere park edilebilir.

ALPR kameraları genellikle otomatik kırmızı ışık ve hız denetim sistemleri ile birlikte ve ayrıca yollarda ve köprülerdeki geçiş ücretlerini değerlendirme aracı olarak kullanılır.

Bunun yanısıra Plaka Okuma Sistemi özel mülkiyetlerde güvenlik çözümü olarak da kullanılır. Söz gelimi ZKBioSecurity Güvenlik Sistemi, çoklu biyometrik kontrol cihazlarından, x-ray cihazlarına, asansör kontrol panelinden, otopark güvenlik sistemlerine kadar geniş bir yelpazede birbirine entegre çözümler sunar. Bu çözümler arasında plaka tanıma sistemleri de yer almaktadır.

Hemen iletişime geçin!

 
Size Ulaşmamızı İster Misiniz?

Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.