Biyometrik yüz tanıma sistemi aynı zamanda yüz tanıma ve algılama sistemi olarak da adlandırılır. Bu sistemin amacı, bir binaya veya işletmeye giriş yapan kişilerin yüzlerini algılamak ve tanımaktır. Oldukça karmaşık ve detaylı bir sistem olan yüz tanıma, çeşitli mekanlarda güvenliğin en üst düzeye çıkarılmasını sağlar.
Birçok durumda yüz tanıma sistemi farklı güvenlik ve tanıma sistemleriyle birlikte kullanılabilir. Örneğin bu sistem parmak izi taramayla sıklıkla birlikte kullanılmaktadır. Yüz tanıma sistemleri her yaştan bireyin yüzünü tanıma kapasitesine sahiptir. Çocuklar, gençler, yetişkinler ve yaşlılar bu sistem tarafından tespit edilebilir.
Biyometrik Yüz Tanıma Sistemi Nasıl Çalışır?
Söz konusu yüz tanıma sistemi olduğuna çalışma prensibinin altında karmaşık bir sistem yatar. Biyometrik yüz tanıma sistemi, ilk olarak kapsadığı alanda yüz olup olmadığını algılar. Eğer kapsanan alanda herhangi bir yüz yoksa tanıma işlemi başlamaz. Bu açıdan sistemin ilk basamağını yüz algılama adımı oluşturur.
Bir sonraki aşama ise sistemin kapsanan alanda yüz olduğunu algılamasıyla başlar. Yüz algılandıktan sonra yüzdeki bazı karakteristik özellikler sistem tarafından algılanır. Yüzün uzunluğu, burun ve dudak yapısı gibi özellikler sistem tarafından taranır. Bundan sonraki aşamada sistem taradığı yüzü mevcut veri tabanındaki yüzlerle karşılaştırır.
Eşleşme olması durumunda tanınan yüzün kime ait olduğu ekranda gösterilir. Veri tabanına kişilerin yüzünü tanıtarak kimlik tespiti mümkün olmaktadır. Veri tabanında yer alan yüz bilgileri aynı zamanda yüz imzası olarak da bilinir.
Biyometrik Yüz Tanıma Sistemi Nerede Kullanılır?
Yüz tanıma sistemi detaylı bir sistemdir. Bu nedenle personel takip sistemi gibi günlük işlerde daha az tercih edilir. Ancak yüksek güvenlik gerektiren binalarda personel giriş-çıkış takibi için Biyometrik yüz tanıma sistemi kullanılabilir. Kişinin yüz hatlarını tanıyan bu sistem, kimlik doğrulanmasında da kullanılabilir.
Genellikle yüz tanıma sistemleri bankalar, devlet kurumları, havaalanları gibi yerlerde sıklıkla kullanılır. Sistem, kişinin yüzünü farklı açılardan tanıyabilir. Yüz tanıma işlemi geometrik tanıma yöntemiyle gerçekleşir. Yüzdeki kritik noktalara dikkate alınarak kişinin yüzü tanınır. Gerekli durumlarda personelin giriş-çıkışını takip etmek için iyi bir tercihtir.
HB510 EL TİPİ YÜZ TANIMA PARMAK İZİ TANIMA NFC VE BARKOD OKUYUCU
Çok işlevli bir el tipi terminal olan HB510, 4G Netcom iletişimini destekler ve yüz tanıma, parmak izi tanıma, NFC ve Barkod işlevlerini bir araya getirir. Veri toplama, personel denetimi, personel kaydı, seçim ve öğrenci yönetimini destekleyebilir.
Farklı işlevlere göre ve müşterilerin kendi uygulamalarını geliştirmeleri için ilgili SDK'yı sağlayın. Hükümet, banka, finans, eğitim, lojistik ve sağlık alanlarına uygulanabilir. Hemen bilgi alın!