Yükleniyor...

Çoklu Biyometrik Okuyucular

Çoklu Biyometrik Okuyucular

Çoklu Biyometrik Okuyucular

Çoklu Biyometrik okuyucular aynı anda birden fazla özellik sundukları için sıklıkla tercih edilir. Özellikle yüksek güvenlik ihtiyacı duyan kamu kurumları ve özel sektör işletmeleri, tek bir cihazda farklı özellikleri barındıran okuyucuları tercih ederler. Bu okuyucular binaların girişlerine yerleştirilerek kısa sürede kimlik doğrulama imkanı sunar.

Birçok durumda çoklu okuyucularda hem parmak izi sistemi hem de yüz tanıma sistemi bulunur. Bazı sistemler ise parmak izi ve yüz tanımaya ek olarak parmak damar tanıma sistemi de içerebilir. Kolay entegrasyon çözümleri sayesinde birden fazla özelliği barındıran okuyucular farklı ihtiyaçlara çözüm sunar.

Çoklu Biyometrik Okuyucular Nasıl Çalışır?

Birden fazla özelliğe sahip olan okuyucular, her okuyucunun çalışma prensibini tek bir cihazda sunar. Çoklu Biyometrik okuyucular aynı anda hem parmak izi okuma hem de yüz tanıma kapasitelerine sahiptir. Öncelikle yüz tanımı sayesinde binaya giriş yapmak isteyen kişinin yüzü belirlenir. Cihaz tarafından algılanan yüz, yüz tanıma veri tabanına kayıtlı olan yüzlerle karşılaştırılır. Eşleşme olması durumunda ise onay ekranı görünür.

Parmak izi tanıma özelliği için kişinin girişte bulunan cihaza parmak izini okutması gerekir. Yüz tanımaya benzer şekilde parmak izi veri tabanındaki verilerle karşılaştırılır. Eşleşme olduğu durumda kişinin kayıtlı bilgileri ekrana gelir. Böylece onay verilerek kişinin ilgili bölümden geçmesine izin verilir. Bu cihazlar genellikle el tipi olarak adlandırılan yapıdadır.

Çoklu Biyometrik Okuyucular Nerede Kullanılır?

Çoklu Biyometrik okuyucular genellikle el tipi cihazlar olduğu için kullanım açısından büyük bir esneklik sağlanır. El tipi cihazlar bir terminal gibi işler. Böylece görevliler gezici bir şekilde gerekli doğrulama işlemlerini yapabilirler. Bu cihazlar özellikle personel denetimi ve personel takibinde kullanılmaktadır.

Ayrıca gerekli durumlarda seçim süreçlerinde de kimlik doğrulamada kullanılabilir. Cihazlarda bulunan yüz tanıma ve parmak izi tanıma özelliği sayesinde oy kullanacak kişinin kimliği kolaylıkla doğrulanabilir. Bu şekilde iki kere oy kullanma ve başkasının yerine oy kullanma gibi sorunların önüne geçmek mümkün olur. Ayrıca bu cihazlar farklı kamu kurumlarında ve özel işletmelerde de tercih edilebilir.

Unutmayın, ZKTeco Biyometrik okuyucuları, kullanım kolaylığı ve yüksek güvenliği modern teknolojiyle bir arada sunan eşsiz cihazlardır.

HB510 EL TİPİ YÜZ TANIMA PARMAK İZİ TANIMA NFC VE BARKOD OKUYUCU

Çok işlevli bir el tipi terminal olan HB510, 4G Netcom iletişimini destekler ve yüz tanıma, parmak izi tanıma, NFC ve Barkod işlevlerini bir araya getirir. Veri toplama, personel denetimi, personel kaydı, seçim ve öğrenci yönetimini destekleyebilir.

Farklı işlevlere göre ve müşterilerin kendi uygulamalarını geliştirmeleri için ilgili SDK'yı sağlayın. Hükümet, banka, finans, eğitim, lojistik ve sağlık alanlarına uygulanabilir. Hemen bilgi alın!

 
Size Ulaşmamızı İster Misiniz?

Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.