Yükleniyor...

X-Ray Cihazları Hakkında Sektörel Bilgiler

X-Ray Cihazları Hakkında Sektörel Bilgiler

X-Ray Cihazları Hakkında Sektörel Bilgiler

X-ray cihazları, başta havaalanı güvenliği olmak üzere birçok alanda sıklıkla kullanılır. Günümüzde bu cihazlar en çok Asya-Pasifik pazarında görülmektedir. 2020 yılında yaklaşık olarak 2,73 milyar Amerikan doları hacme sahip piyasa her geçen gün daha da büyü Küresel ticaretin her geçen gün artması nedeniyle bu cihazlar gümrüklerde ve havaalanlarında sıklıkla kullanılır. Talebin artması da pazarı hareketlendirerek x-ray cihazı fiyatları üzerinde etkili olur. 

X-Ray Cihazlarının Kullanım Alanları

Bu cihazlar ticari alanda paketlerin taranması ve paket içeriğini görüntülemek için kullanılır. Aynı zamanda son kullanıcıları da içeren ticari alan, kamusal alan ve havacılık sektörü gibi alanlarda da bu cihazlar sıklıkla tercih edilir. 
Genel olarak baktığımız zaman güvenlik tarama cihazları paket, kutu, bagaj, hava kargo ve diğer kapalı nesnelerin taranmasında tercih edilir. Tarama işlemi farklı boyutlardaki cihazlarla yapılır. Böylece küçük paketlerin yanı sıra büyük paketlerin de taranması mümkün olur. 

X-Ray Cihazlarına Dair Önemli Metrikler

Mevcut pazarda Çin başta olmak üzere diğer Asya ülkelerinin bu cihazlara olan talebi oldukça yüksektir. Farklı aralıklarda bulunan x-ray cihazı fiyatları, oluşan talebin kolaylıkla karşılanmasına izin verir. Çin ve çevresinde bölgelerde artan talebin ana nedenlerinden birisi kargo trafiğinin ve uluslararası ticaretin artmış olmasıdır. 

Çin’den dünyanın dört bir yanına gönderilen ürünler, ülkeyi terk etmeden önce x-ray taramasından geçer. Güvenlik için gerekli olan bu adım, ülkenin cihaza olan talebini önemli ölçüde arttırmıştır. Benzer şekilde Hindistan, Singapur ve Japonya gibi Asya ülkelerinde de x-ray cihazlarına karşı artan bir talep bulunur.

Küresel X-Ray Cihazı Talebi

Küresel x-ray cihazı talebi Asya-Pasifik bölgesinde yoğunlaşmış olsa da diğer bölgelerde de bu cihazlara talep yüksektir. Avrupa ve Kuzey Amerika’dan da x-ray cihazlarına yüksek talep bulunur. Buna karşılık Afrika ve Güney Amerika da gelişmeye açık pazarlar olarak tanımlanabilir. X-ray cihazı fiyatları, bölgelere göre farklılık göstermekle birlikte genellikle belirli bir skalada bulunur. Yapılan tahminlere göre bu cihazlara olan talebin 2040 yılına kadar artarak devam etmesi beklenmektedir. Bu da cihazlar için önemli bir pazar fırsatı yaratır. 

Unutmayın, ZKTeco’nun güvenlik denetim ürünleri, güvenilir ve esnek bir istihbarat güvenliği çözümü sunar. Hemen bilgi alın!

 
Size Ulaşmamızı İster Misiniz?

Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.