Yükleniyor...

X-Ray Cihazlarının Avantajları Nelerdir?

X-Ray Cihazlarının Avantajları Nelerdir?

X-Ray Cihazlarının Avantajları Nelerdir?

X-ray cihazları havaalanlarından alışveriş merkezlerine, ofislerden okullara kadar birçok alanda kullanılmaktadır. X ışını göndererek çanta ve paketlerin içini tarayan bu cihaz, güvenlik açısından büyük önem taşır. Bu cihaz sayesinde bavul, koli, çanta ve zarf gibi kapalı kutuların içindeki maddelerin muhtevası tespit edilebilir. Ayrıca tüm bunlar çantayı veya paketi açmadan gerçekleştirilebilir.

 

X-ray cihazlarının temel kullanım alanı yabancı maddelerin, patlayıcı maddelerin ve tehlikeli maddelerin tespit edilmesidir. Taranacak olan paketler bir bant üzerine yerleştirilir. Daha sonra bir konveyör yardımıyla paket X-ray cihazından geçer. Bu cihazlara ek olarak kapı detektörleri de bireylerin üstünde bulunan metal cisimleri tespit etmeye yardımcı olur.

X-Ray Cihazları ile Güvenlik Sağlama

Günümüzde X-ray cihazları yüksek çözünürlük sayesinde detaylı ve net bir görüntü sunmaktadır. Yüksek çözünürlüklü görüntü sayesinde kapalı kutularda ve çantalar bulunan organik ve inorganik maddeler kolaylıkla ayırt edilebilir. Güvenliğin son derece önemli olduğu havaalanı gibi yerlerde cisimlerin tespit edilebilmesi büyük önem taşır. 

Bagajı Açmadan Kapalı Cisimlerin İçini Görme 

Cihaz tarafından gönderilen düşük dozda X-ray ışını, kapalı cisimlerin içini görmeye izin verir. Kapalı cisimlerin içindeki maddeler, farklı renklerde ekranda görünür. Paketin muhtevasına göre ekranda farklı renkler görünür. Mavi renk inorganik maddeleri temsil ederken su gibi organik maddeler ise turuncu renkle gösterilir. Böylelikle ek inceleme gerektiren paketler ve çantalar kısa sürede tespit edilebilir. 

Elle Aramaya Göre Daha Hızlı Denetim 

Elle arama yapmak uzun ve zorlu bir süreçtir. Ayrıca elle arama yaparken bazı cisimlerin içeriğini tam olarak belirlemek mümkün olmayabilir. Buna karşılık X-ray cihazları cisimlerin içeriğini detaylı bir şekilde yansıtır. Özellikle son teknoloji olan X-ray cihazları yüksek çözünürlüklü görüntü sunmaktadır. Böylelikle elle aramanın getirdiği riskler tamamen ortadan kaldırılabilir. Ayrıca elle aramaya göre çok hızlı bir denetim ve kontrol sağlanır. 

Operatör Güvenliği Sağlama

Her ne kadar cihaz X-ışını gönderse de bu ışın cihaz operatörleri açısından bir risk oluşturmaz. Operatörler güvenli bir mesafeye yerleştirilen ekranı kullanarak tarama işlemini gerçekleştirirler. Böylelikle hem operatörün hem de cihazın bulunduğu mekanın güvenliği üst düzeyde sağlanmış olur. 

 

Unutmayın, dünyanın en bilinen markalarından biri olan ZKTeco, dünya çapında tanınırlık kazanmış uluslararası bir marka olarak, Silikon Vadisi, Avrupa, Hindistan, Dongguan, Xiamen ve Dalian'da çeşitli geliştirme, tasarım ve yenilik merkezlerine sahiptir. Şu anda, ZKTeco teknikleri ve akıllı terminaller en iyi 500 küresel üst işletme tarafından uygulanmıştır ve işi zaten 100'den fazla ülke ve bölgeyi kapsamaktadır.
 

 
Size Ulaşmamızı İster Misiniz?

Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.