Yükleniyor...

Otopark Bariyeri Nedir?

Otopark Bariyeri Nedir?

Otopark Bariyeri Nedir?

Şehirleşmenin artmasıyla otopark ihtiyacı da artmıştır. Günümüzde hem konutlar hem de iş yerleri zorunlu olarak otoparka sahiptir. Aynı zamanda yeni yönetmelikler sayesinde nüfusla doğru orantılı olarak otopark yapma gerekliliği de bulunmaktadır. Ancak yapılan bu mekanların güvenliğini sağlamak gerekir. Buna ek olarak giriş ve çıkışların da denetlenmesi gerekmektedir. Otopark bariyeri, araç giriş ve çıkışlarını denetleyerek güvenliği sağlamaya yardımcı olabilir.

Otopark Bariyeri Nasıl Çalışır?

Otoparkların giriş ve çıkış noktalarına konulan bariyerler birkaç farklı şekilde çalışabilir. İlk olarak bilet sistemini kurmak mümkündür. Bu sistem genellikle alışveriş merkezleri, açık otoparklar ve kapalı otoparklarda uygulanır. Bu sistemde giriş yapacak kişinin bilet gişesinden giriş bileti alması gerekir. Bilet alındıktan sonra otopark bariyeri açılır ve geçişe izin verir. Aynı araç çıkış yapmak istediğinde ise çıkış bariyerinde biletini vererek ödemesini yapar. Gişe görevlisi de bariyeri açarak aracın çıkış yapmasına izin verir.

 

İkinci seçenek ise otomatik plaka tanıma sistemidir. Bu sistemde otopark bariyerinin açılması için bir plaka tanıma kamera sistemi gereklidir. Kamera sistemi bariyerin yazılımına entegre edilir. Araç bariyere geldiği zaman aracın plakası tanınır ve bariyer açılır. Çıkış yapmak isteyen araç yine plaka tanıma sisteminden geçiş yapar. Eğer ücretli bir otoparksa ödemesini yaparak otoparktan çıkabilir. Eğer ücretsiz otoparksa çıkış bariyeri otomatik olarak açılır.

Otopark Bariyeri Hangi Avantajları Sunar?

Plaka tanıma sistemiyle entegre edilen otopark bariyeri, otoparkta güvenliğin sağlanmasına izin verir. Giriş ve çıkış yapan araçlar kayıt altında tutulur. İstenmeyen bir olay meydana geldiğinde plaka tanıma sistemi tarafından okunan plaka verisine başvurmak mümkündür.
Bu sistemin sunduğu diğer bir avantaj ise hızdır. Bariyerin otomatik olarak açılması, alışveriş merkezi gibi yüksek araç hacminin olduğu yerlerde giriş ve çıkış süreçlerini hızlandırır. Böylelikle araçlar sıra olmadan ve bekleme yapmadan kolaylıkla otoparka girebilirler. 

 

Bariyerler farklı uzunluk seçenekleriyle ihtiyaç duyulan uygulamaya göre özelleştirilebilirler. Aynı zamanda plaka tanıma sistemiyle de entegre edilerek giriş ve çıkış süreçlerinin sorunsuz olmasını sağlayabilirler. Dayanıklı malzemeden üretilen otopark bariyeri çok sayıda açılma ve kapanma operasyonuna dayanıklıdır. 

 

Unutmayın, ZKTeco, dünya çapında tanınırlık kazanmış uluslararası bir marka olarak, Silikon Vadisi, Avrupa, Hindistan, Dongguan, Xiamen ve Dalian'da çeşitli geliştirme, tasarım ve yenilik merkezlerine sahiptir. Şu anda, ZKTeco teknikleri ve akıllı terminaller en iyi 500 küresel üst işletme tarafından uygulanmıştır ve işi zaten 100'den fazla ülke ve bölgeyi kapsamaktadır

 
Size Ulaşmamızı İster Misiniz?

Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.