Yükleniyor...

Parmak İzi Okuyucu Nedir?

Parmak İzi Okuyucu Nedir?

Parmak İzi Okuyucu Nedir?

Güvenlik söz konusu olduğu zaman birçok farklı uygulamanın benimsendiğini görmek mümkün. Son yıllarda parmak izi okuyucu gibi Biyometrik cihazların kullanımı artmış durumdadır. Teknolojik gelişmelerin bir ürünü olan bu cihazlar, aynı zamanda erişim kontrol cihazları olarak da bilinir. 

Biyometrik Cihaz Nedir?

Parmak izi kendine has bir desene ve dokuya sahiptir. Bu desen ve doku herkese farklıdır. Aynı zamanda parmak izinin taklit edilmesi oldukça zordur. Biyometrik cihazlar, parmak izi gibi taklit edilemez ve kişiye özel özellikleri kullanarak geçiş izni veren cihazlardır. 

Parmak izine ek olarak iris taraması, avuç içi damar taraması ve yüz taraması gibi Biyometrik özellikler de kullanılabilir. Burada ana amaç, sadece tanımlanan ve yetkilendirilen kişilerin bir tesise, binaya, odaya ya da depoya erişim sağlamasına izin vermektir. 

Parmak İzi Okuyucu Nasıl Çalışır?

Parmak izi okuyucu, parmak izini tarayan bir cihazdan ve veri tabanını içeren bir ana sistemden meydana gelir. Tarama cihazı ile veri tabanı arasında bir iletişim köprüsü bulunur. Tarama cihazı, parmak okutulduğu zaman parmağın belirli noktalarını referans noktası alır. Taranan parmaktaki referans noktaları ile veri tabanında kayıtlı olan parmak izinin referans noktaları karşılaştırılır. Referans noktalarının eşleşmesi durumunda geçiş izni verilir. 

Üstün Güvenlik için Biyometrik Parmak İzi Okuyucu

Kişisel özel olan parmak izi, tesisler ve binalar için ihtiyaç duyulan tüm güvenlik önlemlerini sağlar. Sadece izin verilen kişilerin giriş yapması, ortaya çıkabilecek tüm saldırıların ve diğer olumsuz durumların önüne geçmeye yardımcı olur. Aynı zamanda içeriden yapılabilecek tüm saldırılar da kısa süre içinde tespit edilir. 

Bu sistemin sunduğu diğer bir avantaj ise düşük kullanım maliyeti olarak ifade edilebilir. Kart ve anahtar sistemlerinin aksine, parmak izini kaybetmek diye bir durum söz konusu olamaz. Bu nedenle de yeni kart ya da anahtar yaptırma ve sistemin güvenlik kısmında değişiklik yapma gibi ek maliyetlerin önüne geçmek mümkün olur. 

ZKTeco farklı parmak izi okuyucu seçenekleriyle farklı ihtiyaçları karşılamayı amaçlamaktadır. Ürün kataloğumuza göz atarak sizin için en doğru cihazı seçebilirsiniz. Projelendirme çalışmaları için bizimle iletişime geçin.

 
Size Ulaşmamızı İster Misiniz?

Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.