Yükleniyor...

Parmak Okuma Sistemi Ne Gibi Avantajlar Sunar?

Parmak Okuma Sistemi Ne Gibi Avantajlar Sunar?

Parmak Okuma Sistemi Ne Gibi Avantajlar Sunar?

Biyometrik erişim kontrol sistemleri, son yıllarda en çok tercih edilen sistemler arasında yer alır. Güvenliği önemli ölçüde arttıran bu sistemler, parmak izi, yüz tanıma ya da el izi gibi Biyometrik özelliklerle erişime izin verir. Parmak okuma sistemi hem özel işletmelerin hem de kamu kurumların en çok tercih ettiği kontrol erişim sistemleridir. Kolay kurulumu ve uygun maliyetinin yanı sıra, bu sistemlerin diğer bazı özellikleri de onları avantajlı hale getirmektedir. 

Doğru Kimlik Tespitinin Yapılmasını Sağlar

Parmak okuma sistemi, kimlik tespitinin doğru bir şekilde yapılmasına izin verir. Binaya ya da tesise giriş yapmak isteyen kişilerin parmaklarını özel bir cihaza göstermeleri gerekir. Bu cihaz parmak izini tarar ve ana sisteme gönderir. Ana sistemde bulunan parmak izi veri tabanı, önceden kaydedilmiş parmak izlerine sahiptir. Giriş yapmak isteyen kişinin parmak izi ile veri tabanında bulunan parmak izi karşılaştırılır. Parmak izi kişiye özel olduğu için kimlik tespiti herhangi bir hataya yer olmadan yapılabilir.

Kullanıcı Dostu Kullanım Sunar

Bu sistemlerin sunduğu bir diğer avantaj ise kullanıcı dostu tasarımı ve kullanımıdır. Birçok durumda parmak okuma sistemi çok fazla yer kaplamaz. Bu sistemler tek başına kullanılabileceği gibi turnike sistemiyle entegre olarak da kullanılabilir. Turnike sistemine entegre edildiği durumda aynı zamanda personel takip sistemi ile bağlantılı olarak da çalışabilir. 

Parmak Okuma Sistemi Genel Maliyetleri Düşürür

Kartlı geçiş sistemleri veya anahtar ile geçiş yapılması durumunda kartın ya da anahtarın kaybedilmesi ek maliyete neden olacaktır. En iyi durumda kartın ya da anahtarın tekrar yaptırılması gerekir. En kötü durumda ise tüm geçiş kontrol sisteminin baştan tasarlanması gerekir. Ancak parmak izi ile geçiş sisteminde herhangi bir kayıp ve ek maliyet sorunu olmaz. İşten çıkan kişilerin parmak izini veri tabanından silince tüm erişim kontrol altına alınır.

Parmak Okuma Sistemleri Güvenliği Arttırır

Parmak okuma sistemleri, giriş noktalarında binaya ya da tesise giriş yapan kişilerin tespit edilmesine izin verir. Bu da güvenliğin kritik olduğu noktalarda önlemlerin daha fazla alınması anlamına gelir. Böylece sadece bir geçiş kontrol sistemiyle tüm tesisin güvenliği en üst seviyeye çıkarılır. 

 
Size Ulaşmamızı İster Misiniz?

Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.