Yükleniyor...

Yüz Tanıma Sistemlerinin Avantajları Nelerdir?

Yüz Tanıma Sistemlerinin Avantajları Nelerdir?

Yüz Tanıma Sistemlerinin Avantajları Nelerdir?

Günümüzde işletmeler güvenlik önlemleri için birçok farklı yola başvuruyor. Bu yöntemler arasında yer alan yüz tanıma sistemleri, kolay kurulumu sayesinde birçok avantajı da beraberinde getiriyor. Yüz tanıma sistemlerinin avantajları, güvenlik başta olmak üzere farklı alanlarda gözlemlenebiliyor.

 

Yüz tanıma cihazları, iş yerinin girişine yerleştirilen sabit terminaller olabileceği gibi el terminalleri şeklinde de olabilir. Burada önemli olan işletmenin ihtiyaçlarını doğru bir şekilde belirlemektedir. Daha sonra bu ihtiyaçlara yönelik yüz tanıma terminali seçilebilir.  

Yüz Tanıma Sistemlerinin Avantajları

Yüz tanıma sistemlerinin avantajları genel olarak üç ana kategoride sıralanabilir. Bu kategoriler kimlik doğrulama, güvenlik ve temassız doğrulama seçeneği olacaktır. Özellikle güvenlik söz konusu olduğunda bu teknolojiden işletmeler kadar diğer kamu kurumları ve güvenlik güçleri de rahatlıkla faydalanabilir. Küçük yerleşim yerlerinde bu sistemler genel olarak bölgenin güvenliğini sağlamak için kullanılabilir.

Hızlı Kimlik Doğrulama 

Yüz tanıma sistemleri sayesinde kimlik doğrulama kolay bir şekilde gerçekleştirilir. Tek başına bir cihaz olarak kurulabileceği gibi yüz tanıma teknolojili erişim kontrol terminalleri de kurulabilir. Aynı zamanda yüz tanıma ve parmak izi okuma özelliklerini tek bir cihazda sunan seçenekler de bulunmaktadır. Entegre cihaz seçenekleri, yüz tanıma işleminin hızlı bir şekilde tamamlanmasına izin verir. Böylece kimlik doğrulama işlemi zaman kaybetmeden gerçekleştirilir. 

Personel Takibi

Bu sistemlerin diğer bir avantajı da personel takibidir. Yüz tanıma sistemleri, işletmenin giriş ve çıkış noktalarında ek olarak yemekhane gibi noktalarında da kurulabilir. Bu da yemekhane ortamında bulunan personelin takip edilmesine izin verir. Örneğin yemekhane ortamında çok amaçlı yüz tanıma terminali iyi bir seçenek olabilir. Böylece yemekhane girişine yerleştirilen cihaz sayesinde izinsiz ve yetkisiz kişilerin yemekhaneye giriş yapması da önlenebilir.

Temassız Doğrulama 

Yüz tanıma sistemlerinin avantajları arasında temassız doğrulama seçeneği de yer almaktadır. İster avuç içi ve yüz tanıma terminali olsun ister dış mekan yüz tanıma terminali olsun, tüm bu sistemler temas olmadan kimlik doğrulama seçeneği sunar. Bu da özellikle salgın hastalıkların olduğu dönemlerde çalışanların güvenli bir şekilde iş yerine giriş yapmasına izin verir. 

 

Unutmayın, ZKTeco, dünya çapında tanınırlık kazanmış uluslararası bir marka olarak, Silikon Vadisi, Avrupa, Hindistan, Dongguan, Xiamen ve Dalian'da çeşitli geliştirme, tasarım ve yenilik merkezlerine sahiptir. Şu anda, ZKTeco teknikleri ve akıllı terminaller en iyi 500 küresel üst işletme tarafından uygulanmıştır ve işi zaten 100'den fazla ülke ve bölgeyi kapsamaktadır.

 
Size Ulaşmamızı İster Misiniz?

Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.