Yükleniyor...

Yüz Tanıma Sistemleri

Yüz Tanıma Sistemleri

Yüz Tanıma Sistemleri

Yüz tanıma sistemleri temassız olarak yüz hatlarını algılayıp içerisinde var olan veri ile karşılaştırarak bir güvenlik çözümü sunan sistemlerdir. Yüz tanıma sistemleri ile yetkilendirme yaparak geçiş kontrolleri sağlanabilir. Yüz tanıma sistemleri kişiler, kurumlar ve işletmeler için etkin bir güvenlik yönetimi sağlar. Yüz tanıma sistemleri temelde yüz tanıma cihazları ve yazılımları olarak ikiye ayrılabilir. Yüz tanıma cihazları güvenlik yazılımları ile veri alış-verişi yaparak etkin yönetim ve kullanım imkanı sağlar. Yüz tanıma cihazları aynı zamanda içerisinde avuç içi , parmak izi ve avuç içi damarı gibi farklı tanıma metodlarını bulundurabilir. Güvenliği sağlamak amacıyla kullanılan yüz tanıma sistemleri diğer biyometrik tanıma metodlarına kıyasla çok daha sağlıklı ve yönetilebilir bir çözüm sunar. Yüz tanıma sistemleri günümüzde yüksek bir başarı oranına sahiptir. Yüksek tanıma oranları ve kısa işlem süresi yüz tanıma sistemlerini kullanıcılar ve işletmeler için en etkili seçeneklerden biri haline getirmektedir.

Yüz Tanıma Sistemleri Nasıl Çalışır?

Yüz tanıma sistemleri, veritabanına eklenmiş dijital bir görüntüden insan yüzününün özelliklerini algoritmalar sayesinde saptayarak tanıma ve doğrulama yapar. Yüz tanıma cihazları hızlı, geniş açılı ve uzak mesafe tanımayı mümkün kılan özel algoritmalara sahiptir. Yüz tanıma sistemleri istenilen güvenlik noktalarına yerleştirilerek mekana yetkisiz kişilerin girmesi önlenebilir. Buna ek olarak, yazılım ile entegre çalışan yüz tanıma cihazları yetkisiz giriş taleplerini ver olarak yazılıma gönderir. Bu sayede yöneticiler yazılım üzerinden güvenlik takibi yapabilir. Bu sayede istenirse veriyi kaydedebilir ve yazılım üzerinden atanan komutlara göre işlem görebilir. Yüz tanıma sistemleri, bir insanın fizyolojik özelliklerinin ölçülmesini içerdiğinden, biyometri teknolojileri olarak kategorize edilir. ZKTeco’nun yüz tanıma cihazları kendisi tarafından geliştirilen üstün algoritmalara dayanır. ZKTeco’nun kullanıcılara sunduğu yüz tanıma sistemleri anti-spoofing(aldatma karşıtı koruma) özelliğini içerisinde barındırır.

Yüz Tanıma Sistemleri Kullanım Alanları

Yüz tanıma sistemleri, gelişmiş insan-bilgisayar etkileşimi, video gözetimi , görüntü indekslenmesi ve tanıma teknolojilerinde kullanılmaktadır. Yüz tanıma sistemleri erişim kontrolü, sınır kontrolü, suçla mücadele, personel takibi ve daha fazlası dahil olmak üzere çok çeşitli uygulamalar sunar. Yüz tanıma sistemlerinin en yaygın kullanımı kimlik doğrulama hizmetlerinde görülmektedir. Yüz tanıma teknolojisi en etkili biyometrik güvenlik yöntemlerinden biridir. Türkiye’de çoğunlukla personel takip sistemleri ve erişim kontrol sistemlerinde kimlik doğrulama için kullanılan yüz tanıma sistemleri temassız kullanımlar için üstün bir çözüm sunar. Yüz tanıma sistemleri ofisler, depolar, klinikler, üretim tesistleri, yemekhaneler ve inşaat alanları gibi çeşitli uygulamalar için geniş ölçüde bir kullanım sunar.

Yüz Tanıma Sistemi Teknolojileri

Biyometrik güvenlik sistemlerinin lideri konumunda olan ZKTeco, yaklaşık 500 kişilik Ar-Ge ekibi ile kendi biyometrik tanıma algoritmalarını geliştirmektedir. ZKTeco tarafından geliştirilen Visible Light teknolojisi, 0.3 saniyede yüz tanımlama yapmayı mümkün kılar. Buna ek olarak, Visible light teknolojisi sabit bir şekilde durma gerektirmeden 3 metre mesafeden 30 derecelik geniş açılı bir tanıma yapabilir. Visible Light teknolojisi yüz tanıma sistemlerinde üst düzey bir kullanıcı deneyimi sağlar. ZKTeco tarafından geliştirilen bir diğer tanıma algoritması Computer Vision teknolojisidir. Computer Vision dijital içerik ve nesneleri bilgisayar sisteminde görme ve anlama yeteneğini geliştiren bir yapay zeka teknolojisidir.

 

Yüz Tanıma Sistemi Yazılımları

Yüz tanıma sistem yazılımları vasıtasıyla yazılım üzerinden veri girişi, yetkilendirme, raporlandırma ve takip işlemleri kolayca yapılabilir. Yüz tanıma cihazları personel takip yazılımları, erişim kontrol yazılımları ve all-in-one çözüm sunan güvenlik yönetim yazılımları ile entegre şekilde çalışabilmektedir. Bu yazılımlar sayesinde cihazların yönetimi ve raporlandırma sağlanabilir. ZKTeco yüz tanıma sistemleri ile uyumlu BioTime(Personel Takip Yazılımı), BioAccess(Erişim Kontrol Yazılımı) ve BioSecurity(Güvenlik Yönetim Yazılımı) hizmetlerini kullanıcılara sağlar.
 

Yüz tanıma sistemlerinde üstün hizmet ve uluslararası ZKTeco güvencesinden faydalanmak için infoturkey@zkteco.com mail adresi ve 0850 811 11 14 no'lu telefon numarası üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz. ZKTeco Yüz Tanıma Sistemlerini incelemek için tıklayınız.

 
Size Ulaşmamızı İster Misiniz?

Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.