Yükleniyor...

Parmak İzi Tanıma

Parmak İzi Tanıma

Parmak İzi Tanıma

Personel giriş-çıkış takibi birçok işletme için bir sorun haline gelebilir. Gelen personelin giriş saatlerini takip etmek veya çıkan personelin çıkış saatlerini takip etmek oldukça önemlidir. Ancak geleneksel kart sistemi istenilen etkinliği sağlamada yetersiz kalabilir. Parmak izi tanıma sistemleri, kart sistemlerinin aksine verimli ve kolay bir personel takip sistemi sunar.

Günümüzde personel takibi hem devlet kurumları hem de özel işletmelerde uygulanan sistemlerden biridir. Takip sisteminin amacı, çalışanların mesai saatinden kaytarmasını engellemektir. Aynı zamanda işe gelmeyen çalışanların tespit edilmesi de bu sistemler sayesinde yapılabilir.

Parmak izi ile yapılan tanıma işlemi sadece personel takibi için değil, diğer günlük işler için de kullanılabilir. Örneğin bu sistemler güvenli para çekme, güvenli banka işlemi yapma ve sağlık hizmetlerine hızlı kayıt yapma gibi avantajları da beraberinde getirir.

Parmak İzi Tanıma Sistemleri

Parmak izi tanıma sistemleri temelde küçük bir cihazdan oluşur. Bu cihaz yaklaşık avuç içi büyüklüğündedir. Küçük boyutu nedeniyle tüm işletmelerin girişinde kolaylıkla kullanılabilir. Sistemi oluşturan cihaz, farklı modüller ve elektronik devrelerden medyana gelmektedir.

Parmak izi sistemine baktığımız zaman, sistemin en önemli parçası parmak izi okuma modülüdür. Bu modül cihazın en orta bölümünde yer alır. Gelişmiş teknoloji sayesinde parmak izi okuma işlemi eller ıslak ve nemli olsa bile sorunsuz bir şekilde tamamlanmaktadır.

Sistemi oluşturan diğer bölümler ise genellikle elektronik komponentlerdir. Cihaz, bir USB kablo yardımıyla bilgisayara bağlanır. Bilgisayara bağlanmayan parmak izi tanıma cihazı hiçbir koşul altında çalışamaz. Bilgisayarda ise cihaza özel bir yazılım bulunmaktadır. Tüm tanıma süreci, parmak okuma sistemi ile bilgisayar arasında meydana gelen iletişimle gerçekleşir.

Parmak İzi Tanıma Sistemleri Nasıl Çalışır?

Sistem, özel parmak izi tanıma algoritmaları ile çalışır. Bu algoritmalar, cihazla temas eden parmağı tamamen tarar. Tarama sırasında parmağın tüm yüzeyinde bulunan izler özel bir yazılım sistemine aktarılır.

Parmak izli kilit sistemi ile tanıma sistemleri genel çalışma prensibi olarak benzerdir. Parmak izli kapı açma kilit sistemleri, sisteme bir veya birkaç parmak izinin tanıtılmasıyla kapıların ve kilitlerin açılmasına izin verir. Tanıma sistemlerinde ise parmak izi veri tabanı genellikle daha geniştir.

Parmak izi tanıma personel takip sistemi olarak da bilinen bu sistemlerde, kişiler giriş yapmak için parmaklarını cihaza okuturlar. Daha sonra cihaz, bu izi bilgisayarda bulunan veri tabanına gönderir. Taranan parmak iziyle veri tabanında bulunan parmak izinin eşleşmesi durumunda geçiş izni verilir.

Parmak İzi Tanıma Sistemleri Fiyatları

İşyeri parmak izi okuyucu fiyatları, kullanılan teknolojiye göre ve markaya göre farklılık göstermektedir. Birçok durumda parmak okuma sistemi fiyat olarak karşılanabilir seviyededir. Özellikle de uzun dönemli maliyet düşünüldüğünde, parmak izi sistemlerinin avantajları açıkça görülebilmektedir.

Genellikle parmak izi alma cihazı fiyatları, cihazda bulunan özelliklere göre farklılık gösterir. Örneğin bazı cihazlarda hem parmak izi okuma hem de parmak damarı okuma sistemi bulunur. Diğer yandan bazı sistemler çoklu Biyometrik tanıma sistemleri olarak adlandırılır. Bu sistemlerde parmak izine ek olarak yüz tanıma modülleri de yer almaktadır. Bu durumda parmak izi tanıma sistemi fiyatları sadece parmak izi içeren sistemlerin fiyatlarına göre daha yüksek olmaktadır.

Parmak İzi Tanıma Cihazı 

Parmak izi tanıma cihazı, iş yeri güvenliğini sağlamak için tercih edilen sistemlerden biridir. Bu cihazlarda sayesinde herhangi bir kurum ve kuruluşa izinsiz girişin önüne geçmek mümkün olur. Ayrıca kimlik doğrulaması gereken işlemlerde doğrulama işlemi saniyeler içinde tamamlanabilir.

Bazı tarama cihazı modellerinde parmak izi modülüne ek olarak kamera da bulunur. 2 megapiksel gibi bir çözünürlüğe sahip olan bu kameralar, doğrulama sürecinin en üst düzeyde gerçekleşmesine izin verir. Masaüstü kullanımı sayesinde cihaz yer kaplamaz ve ön bürodaki işleri engellemez. Yüksek hızlı USB bağlantısı da doğrulama işleminin neredeyse gerçek zamanlı gerçekleşmesine izin verir. Yani  herhangi bir gecikme olmadan doğrulama işlemi saniyeler içinde tamamlanır.

ZKTeco parmak izi tanıma cihazları, en son teknolojiyi en üst seviye güvenlikle birleştirmektedir. Farklı alanlarda kolaylıkla uygulanabilecek olan cihazlar, personel takibi başta olmak üzere finans, sağlık, kamu gibi sektörlerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Zorlu çalışma koşullarına dayanıklı cihazlar, aydınlık ve karanlık ortamlarda güvenle kullanılabilir.

ZKTeco Parmak İzi Tarayan Akıllı Kilitler

ML10B/ML10DB PARMAK İZİ TANIMA TEKNOLOJİLİ AKILLI KİLİT

Bluetooth bağlantısını destekler, kapı kilitlerini ve kullanıcıları ZKBioBT App ile kolayca yönetebilirsiniz. Yeni nesil parmak izi tanıma algoritmasına sahiptir.

ML10B / ML10DB serisi gömülü parmak izi tanıma teknolojisine sahip akıllı kilittir. Cihazın blue-tooth bağlantı desteği, telefonla kullanıcıları yönetmeye ve kapıları açmaya imkan tanır.

Hemen bilgi alın!

 

ML10-ID PARMAK İZİ TARAMA TEKNOLOJİLİ AKILLI KİLİT

ML10-ID, parmak izi tanıma ve RFID kart teknolojisi ile entegre edilmiştir. Kendin Yap tasarımı ile kapı kilidinin yerini kolaylıkla hızlı şekilde alabilir. Hatta kendiniz yapabilirsiniz.

3 Farklı Yönetim:

  • Parmak izi, ID Tag, Mekanik Anahtar
  • Yeni Nesil Parmak izi Okuma Algoritması
  • Amerikan Standartlarında Kolay Değiştirilebilir Montaj Ekipmanı

Hemen bilgi alın!

Parmak İzi Tarayan PDKS Cihazları

İCLOCK 700 ZAMAN KONTROL (PDKS) VE ERİŞİM KONTROL SİSTEMİ

iClock700, 3.5 inç TFT ekran, Zaman Kontrol(PDKS) ve Erişim Kontrol Terminalidir. Yeni kullanıcı dostu ürün yazılımı ile iClock700, çarpıcı GUI, daha fazla kararlılık, daha hızlı eşleştirme hızı ve daha iyi genişletilebilirlik gibi özelliklerle donatılmıştır.

Hemen bilgi alın.

 

 

 

UA400 PARMAK İZİ TEKNOLOJİLİ ZAMAN KONTROL (PDKS) VE ERİŞİM KONTROL CİHAZI

UA400, yepyeni üretici yazılımını benimser ve benzeri görülmemiş bir kullanıcı deneyimi sunar. Çarpıcı GUI, sağlam sağlamlık, hızlı eşleşme hızı ve genişletilebilirlik dahil sayısız sürprizler getiriyor.

Kullanıcılar UA400'ü RS232 / 485, TCP / IP, USB Host veya USB Client üzerinden ağ üzerinden kolayca yönetebilirler. En önemlisi, tüm işlevler hala ağ durumunda çalışabilir.

Hemen bilgi alın!

ZKTeco Biyometrik Parmak İzi Tarayıcıları

SLK20R Biyometrik Parmak İzi Tarayıcı

SLK20R, Z-ID teknolojisini benimseyen ve ZKTeco USA laboratuarı tarafından geliştirilen lider parmak izi tarayıcıdır. Canlı parmak izi algılama ve 2 megapiksel kamera ile yüksek kaliteli parmak izi görüntüsü yakalama yeteneğine sahiptir.

Hemen bilgi alın!

 

 

 

ZK9500 Optik Parmak İzi Tarayıcı

En son optik parmak izi tarayıcı ZK9500, ZKTeco tarafından geliştirilmiştir. Parmak algılamayı destekler ve yüksek çözünürlüklü, hızlı parmak izi görüntüsü yakalar. Ürün küçük, masaüstünde parmak izi kaydını kullanmak kolaydır. Düşük güç tüketimi, aynı zamanda Android tablet ve cep telefonu için de geçerlidir.

Hemen bilgi alın!

 
Size Ulaşmamızı İster Misiniz?

Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.